lørdag 16. august 2008

Mental trening i hverdagen

Nå er hverdagen igang for fullt igjen. Begynte på jobb på onsdag. I går kveld var jeg ikke akkurat i modus av å være noen sprudlende "partyløve" ...for å si det sånn. Skikkelig overgang å begynne å stå opp klokka 06.00 igjen....gå tur med bikkja....full fart på jobben i 8 timer ...hjem igjen....ny tur med voffsen.....huslige aktiviteter...litt mat ....phu.....osv. :)
Det er ikke bare oss på to bein det er overgang for når hverdagen setter igang. Etter mange uker med herlige late ferieuker er det også en overgang for hundene......og det er jo fort gjort å glemme....eller hva ?
Det å gå tur med hunden morgen og kveld er ( i hvert fall i min verden) en SELVFØLGE! De fleste av oss er jo i en normal jobb om vi har hund eller ikke, og en normal jobb tilsvarer vel ca. 8 timer på jobben pr. dag fra mandag til og med fredag..... Å la en hund være aleine så mange timer hver dag, fem dager i uken, er jo i seg selv litt på kanten. Fysisk aktivitet er derfor utrolig viktig for kjæledeggen. MEN! Den trenger også MENTAL trening.Nedenfor ser du bilde av Hermans (rottisen min) siste "leke"........han har flere ....selvfølgelig :)
DOG BRICK:
De sorte klossene er til skyve på. Her skal hunden bruke snuten og labben for å skyve på de sorte klossene slik at go biten som er lagt i fordypningene blir tilgjengelige, og igjen fungerer som belønning for hunden.
Dog Brick krever lite av meg som hundeeier,men den gir hunden masse mental trening. Bricken er et flott supplement til andre mentale aktiviteter.


Her bor Herman:

Buret til Herman er hans trygge hule. Døra er aldri lukket,men det er buret han søker når han er trøtt og sliten, og når han rett og slett vil ha fred og ro. Jeg anbefaler alle hundeeiere å kjøpe bur til hunden.
Hver gang vi setter oss til bords for å spise mat, så tusler Herman alltid inn i buret sitt. Han vet at han ikke får lov til å sitte og hverken å tigge, eller være i nærheten når vi skal spise.....


Ingen kommentarer:

VELKOMMEN TILBAKE :0)

VELKOMMEN TILBAKE :0)